Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 48 - Yaz 2017
Yemek ve Kültür Dergisi Yayınları
Stokta Yok
Bu kitapta 40 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Karacaoğlan gibi "hayatın ana zevklerine tutkuyla bağlı bir ozanın" dizeleriyle yemek kültürünün tatları arasında dolaşmak ayrıcalığını sağlıyor Enis Batur'un yazısı. "Karacaoğlan'ın mutfağı" ozanın yemek eksenli dizelerinden yola çıkarak "hayatın menü"sünü selamlıyor. Serkan Gedük Çinlilerin yeşim taşı renginde ürettikleri ve uzun süre renginin formülü gizli tutulan Çin seladonlarına dair ayrıntılı bilgi verdiği yazısında, Topkapı Müzesi'ndeki Çin seladonlarını da tanımamızı sağlıyor. Selçuklu öncesi dönemde İç Asya Türk toplumunun beslenme kültüründe hayvanlar, tarım ürünleri ile bitkiler olmak üzere üç ana kaynağın olduğunu ve ayrıntılı bilgiyi Haşim Şahin'in yazısında okuyacaksınız.
Musa Dağdeviren Aluciye'den Pürpürüm'e unutulmuş halk yemekleri tarifleriyle bir kez daha lezzetli yemeklerin sırrını paylaşıyor. Maria Leontsini ve Gerasimos Merianos Bizanslıların gündelik beslenmesinde önemli bir yer tutan süt ve peynirin kullanımını anlatırken beslenme ve simya arasındaki etkileşime dair ilginç tespitlerde bulunuyorlar. Zeytin gen kaynaklarının ve coğrafyanın ne kadar önemli olduğunu Mücahit Taha Özkaya'nın yazısını okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız. Mehmet Ö. Alkan geçen sayıda başladığı Aynaroz yolculuğunu bu sayıda da sürdürüyor ve güzergâhından kütüphanelerine, menülerinden ayinlerine dek Aynaroz manastırlarında ayrıntılı bir geziye çıkarıyor okuru.
Doğu'dan Batı'ya doğru olan göçler ve ticaret yolu ile Anadolu'ya geldiği tahmin edilen fındığa dair ayrıntılı bilgi M. Bülent Varlık'ın yazısının satır aralarında. Çamdan çıkarılan kabuğun içindeki ya da kabuğu çıkarılmış olan gövdenin üstündeki sıvı zara yalamık deniyor. Yalamığın çıkarılışına dair ritüeli Nevzat Çağlar anlatıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Halfeti Meyve Yemekleri Festivali, yarısı sular altındaki şehrin mutfak kültürünün yeniden dile gelmesine, canlanmasına, buluşmalara olanak sağladı. "Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi" kapsamında Halfeti kültür turizminin önemli merkezlerinden biri olamaya aday.Serhan Gedik Ayvalık'ta Girit leblebisini yaşatan Mustafa Kidir ile söyleşirken Figen Yanık, karşı yakaya Midilli'ye uzanıp seramik sanatçısı Georgia Zahariadu'dan sürahi yapmayı öğreniyor.
Kavurucu sıcakları hissettiğimiz yaz günlerinde Pelin Özer Kanlıca kıyısının ferahlığında Sakkaflar Tarihî Kanlıca Yoğurdu'nun sahibi Muhammed Ali Sakkaf ile görüşüyor ve yaşayan "eski tatlar"ın önemini bir kez daha hatırlatıyor.
Keyifli okumalar.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 49 - Sonbahar 2017

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 46 - Kış 2017

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 47 - İlkbahar 2017

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 80 - Yaz 2025

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 44 - Yaz 2016

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 56 - Yaz 2019

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 60 - Yaz 2020

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 78 - Kış 2025

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 79 - İlkbahar 2025
Kolektif

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 74 - Kış 2024

Yemek ve Kültür Üç Aylık Dergi Sayı: 58 - Kış 2020




