Toplumsal Cinsiyetçiliğin İdeolojik Varyantları
Yazar:Ramazan Aras, Yılmaz Süncak
Stokta Yok
Bu kitapta 187 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Toplumsal cinsiyetçiliğe dair yapılan birçok çalışma, genelde kadınların düşünce üretiminin bir sonucudur. Bu durum edilgen kılınıp ötekileştirilerek, ezilen statüsünde sabitlenen bir cinsin mücadele tarzı olması bakımından anlaşılırdır. Ayrıca toplumsal cinsiyetçiliğin ancak kadının özsel doğası gereği, onun özgürlükçü bakış açısıyla hakikate uygun bir şekilde özgürleştirilebileceği gerçekliğinden dolayı her yönüyle anlaşılırdır.
Toplumsal Cinsiyetçiliğin İdeolojik Varyantları olarak adlandırılan bu çalışma, bu anlamıyla mevcut kökleşmiş sorunsalın nedenselliğine dair hakikat temelli bir arayışa karşılık gelirken, aynı zamanda hâkim toplumsal erkeklik algı ve olgusunun sorgulanması bağlamında da bu arayışı öznel kılmaktadır.
Kendi alanında oldukça etki olan bu çalışma, iki yazarın uzun süre çalışmasını sonucu ortaya çıkmış ve bu alandaki araştırmacılar için oldukça yararlı bir eserdir.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Türkiye'de Sosyal Belediyecilik Uygulamaları - Bornova Belediyesi Örneği
Ayşe Nur Balcılar

Korku Kitabı
Emine Gürsoy Naskalı

Yaşlanma Sosyolojisi
Kolektif

Mafya Nedir?
Gaetano Mosca

Boş Sayfa
Steven Pinker

Türk Sosyolojisinin Günümüz Yönelimleri
Orhan Türkdoğan

Temsil Mekanın Çözümlenmesi
Haldun Ilkdoğan

Geçmişten Günümüze Toplumsal Hafıza
Ayşe Oğuzhan Börekçi, Filiz Erdemir Göze, Gülcan Işık, Ülkü Ayşe

Vatandaşlar Ayaklanıyor
David Hoffman

Ahlak Sosyolojisi
Mustafa Gündüz

Eş Seçimi ve Evliliğe Hazırlık - Seninle Evlenebilir miyim?
Muhittin Korucu

Sosyoloji
Sami Şener
Ramazan Aras — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.






