Sırça Köşk
Yazar:Sabahattin Ali
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 95 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
"Sabahattin Ali Türk edebiyatının ilk devrimci-gerçekçi hikâyecisi ve romancısıdır. Türk edebiyatında Sabahattin'den çok önce natüralist, hatta eleştirel gerçekçi hikâyeciler ve romancılar vardır. Bunlar üzerinde özellikle Fransız natüralizminin ve gerçekçiliğinin etkileri görülür. Ama eleştirel gerçekçilikle sosyalist gerçekliğin aşaması olan reformist, halkçı gerçekçiliğin Türkiye'de ilk hikâyeci ve romancısı Sabahattin'dir."
(Nâzım Hikmet, 1955)
"Sabahattin Ali'nin hikâyelerinin genellikle klasik denecek bir yapısı vardır: Her hikâye bir konuyu işler; konu bir olaya dayanır; olay yerine geçer, bir sürece göre oluşur; süreç 'giriş-gelişme-düğümleme-çözülme-' sırasını izler. Bu özellikleriyle Ömer Seyfettin geleneğini geliştiren S. Ali, Sait Faik'ten ayrılır. Bilindiği gibi, S. Faik'te izlenimler, duygular çokluk olayın üstüne çıkar; kişilerin iç yaşayışı çokluk dış yaşayıştan ağır basar; toplumsal gerçekler çokluk kişisel gerçeklerin altında kalır. S. Ali'de ise çokluk bunların tersi olur: olaylar, dış yaşayış, toplumsal gerçekler önde yürür; duygular, izlenimler, iç yaşayış, kişisel gerçekler arkadan gelir."
(Asım Bezirci, 1973)
"Bir gece yarısı, bir öğleüstü, eski ustalardan hikâye okumak istedim mi, Sabahattin Ali'nin bir kitabını açar, gelişigüzel bir hikâyesini okurum. Bana göre onun eserleri güçlerinden santim yitirmemişlerdir. Aynı Çehov gibi değeri, gün geçtikçe daha iyi anlaşılacak. Tek sözcükle söylenirse, bizim en büyük çağdaş klasiğimizdir o."
(Ömer Faruk Toprak, 1973)
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Adsız Köşk
Alain Fournier

Yaratılış Gölü
Rachel Kushner

Aşkın Kefareti
Sedat Ulugana

Bekle Beni
Zülfü Livaneli

Kürşad’ın 41. Çerisi: Bir İntikam Yemini
Tuna Yıldız

Beste
Ezgi Topsakal

Medine’de Son Osmanlı Askeri
Halis Atış

Kutsal Spiral Serisi - Tantalos’un Gölgesi
M. Emrah Tokul

Feraye
Elif Tan

Yitik Taşların Muhafızı
Ertuğrul Yılmaz

Son - Selim İleri'ye Veda Romanı
Meltem Sancaktaroğlu

Öğretmeyenler
Can Bayındır
Sabahattin Ali — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.

Yeni Dünya
Sabahattin Ali

Sırça Köşk
Sabahattin Ali

Dağlar ve Rüzgar
Sabahattin Ali

Kuyucaklı Yusuf
Sabahattin Ali

Gramafon Avrat
Sabahattin Ali

Bir Fotoğraf Camı Çektiği ve Çekemediği Fotoğraflarıyla Sabahattin Ali
Sabahattin Ali

Kuyucaklı Yusuf & İçimizdeki Şeytan & Kürk Mantolu Madonna
Sabahattin Ali

İçimizdeki Şeytan
Sabahattin Ali

Kürk Mantolu Madonna
Sabahattin Ali

Değirmen
Sabahattin Ali

Değirmen
Sabahattin Ali

Kürk Mantolu Madonna
Sabahattin Ali



