Orada Bir Musıki Var Uzakta...
Yazar:Cem Behar
Stokta Yok
Bu kitapta 202 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Cem Behar Orada bir musıki var uzakta...'da Osmanlı/Türk musıkisinin on altıncı yüzyılda yaşadığı değişimin arkeolojisini yaparak, yeni siyasî, sosyal ve ekonomik koşulların imparatorluk başkenti İstanbul'da nasıl bir "tarz-ı Osmânî" musıkinin oluşmasına zemin hazırladığının izini sürüyor.
Kahvehanelerin açılmasıyla musıkinin Saray'dan halka inmesi, avâm/havass karşıtlığı, icraya yönelik Acem etkisi gibi olguları, güfte mecmuaları ve o döneme ilişkin (on altıncı yüzyılın ikinci yarısı) elimizdeki tek görsel kaynak olan bir minyatürün tasvirinden yola çıkarak inceleyen Cem Behar, musıki tarihimizde silinmez bir iz bırakıyor.
"Bugün bildiğimiz şekliyle geleneksel Osmanlı/Türk musıkisi esas itibarıyla ve kabaca bir tarihlendirmeyle ancak on altıncı yüzyılın ikinci yarısından itibaren oluşmaya başlar. Dolayısıyla da on altıncı yüzyılın ikinci yarısı ve on yedinci yüzyılın başları musıki geleneğimizde önemli bir eşik, bir kırılma noktası teşkil eder. Bugün bildiğimiz ve geriye doğru baktıkça tanıyıp teşhis edebildiğimiz Osmanlı/Türk musıki geleneğini hem yerleşik müzikal formlarıyla hem de teknik açıdan makam ve usûl anlayışıyla, kullanılan çalgılarla ve en önemlisi elimizdeki repertuardaki eserlerle ve bunların bestecileriyle anlamlı bir biçimde on altıncı yüzyılın ikinci yarısından öncesine götürmenin pek imkânı yoktur."
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Dünya Sanat Tarihi
Hugh Honour, John Fleming

İslam Sanatının Oluşumu
Oleg Grabar

Cumhuriyet Basınında Sergiler Bibliyografyası
Z. Canan Bayer

Türk Sanatında Harpi İkonografisi
Yusuf Çetin

Modern Sanat
David Cottington

Tuhfe-i Hattatin
Müstakimzade Süleyman Saadettin Efendi

Çağdaş Sanat Konuşmaları
Kolektif

Başlangıçtan Bugüne Sanatın Öyküsü
John-Paul Stonard

ArtBook Empresyonistler
Simona Bartolena

Sanat Dünyamız Üç Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı: 69-70 Bizans Özel Sayısı

Türk Halı Sanatı’nın Bin Yılı
Oktay Aslanapa

Sanat Tarih Estetik
Ayşe Nahide Yılmaz
Cem Behar — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.

İstanbul Haneleri
Alan Duben, Cem Behar

Osmanlı/Türk Musıkisi Tarihinin İzinde
Cem Behar

Bestesiz Güfteler - Şarkılardan “Klasik"liğe: XIX. Yüzyıl Matbu Güfte Mecmuaları (1852-1905)
Cem Behar

Aşk Olmayınca Meşk Olmaz
Cem Behar

Kan Dolaşımı, Ameliyat ve Musıki Makamları
Cem Behar

Şeyhülislam’ın Müziği
Cem Behar

Kadim ile Cedid Arasında - III. Selim Döneminde Bir Mevlevi Şeyhi: Abdülbaki Nasır Dede’nin Musıki Yazmaları
Cem Behar

Osmanlı / Türk Musıkisinin Kısa Tarihi
Cem Behar

Bir Mahallenin Doğumu ve Ölümü (1424-2008)
Cem Behar

Musıkiden Müziğe
Cem Behar

Saklı Mecmua
Cem Behar

İstanbul Haneleri : Evlilik, Aile ve Doğurganlık 1880 - 1940
Alan Duben, Cem Behar



