Morituri: Cezayir’de Ölüm
Yazar:Yasmina Khadra
Çevirmen: Elif Ertan
Stokta Yok
Bu kitapta 12 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Cezayir'i simgeleyen herşey ıskartaya çıkarıldı. Konuşma yasağı yüzünden tarihi belini bükmüş, anıtları küçülmüştü.
Cezayir sabit fikirlerin devrinde yaşıyordu. Ozanları artık şarkı söylemiyordu. Esin perilerinin kendilerini götürdüğü her yerde esin perisinin susturulduğunu görüyordu. Elleri iki kez öksüz kalmıştı, önce susturulan flüt için sonra da katledilen kalem için, bu eller daha dün, geleceği gören ve geçmişe bağlı olduğumuz zamanlardaki gibi dünyanın nabzını nasıl tutacağını bilemiyordu.
Cezayir can sıkıntısıydı. Sivilce gibi rüyalar çıkıyordu.
Cezayir ölümün beklediği yerdi. Tanrı orayı sakinleştirici bir yer olarak yapmıştı, artık kimse mutluluğun bir zihniyet sorunu olduğuna inanmak istemiyor.
Cezayir gezici tiyatro oyunuydu. Cezayir'in yarınları, ne görünmez bir hayalet kadar, ne de çakal karşısında pes eden bir hemcinsi kadar bile ilgi çekmeyecektir.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Samed Behrengi Seçme Eserleri
Samed Behrengi

Kelile ve Dimne
Beydeba

Deyimlerin Hikayesi
Adem Suad

Paralel Yaşamlar Demosthenes ve Cicero (Bioi Paraleloji)
Plutarkhos

Anıların Uykusu
Ion Deaconescu

Karakalpak Şairi İbrayım Yusupov - Gönüldeki Koca Alem
Erdal Aydoğmuş

Drina Köprüsü
İvo Andriç

Kullar ve Efendiler
Theodor Kallifatides

Kula
Menis Kumandareas

Çağdaş Alman Edebiyatı
Gürsel Aytaç

Modern Korean Female Writers and Christianity
Jung Suk Yoo

Osmanlı Türkçesi Metinleri
Halil İbrahim Yakar
Yasmina Khadra — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.









