Kontrollü Güç: İnsan Davranışlarının Evrimi
Yazar:Robert Aunger, Valerie Curtis
Stokta Yok
Bu kitapta 170 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Kontrollü Güç, kuramsal temelini evrimsel biyolojiye dayandırarak insan davranış biçiminin diğer hayvan türlerinin davranış biçimlerinden nasıl farklı bir evrim geçirdiğini anlatıyor.
İnsan davranışını sadece anlamak değil, aynı zamanda değiştirmek üzerine yapılan çalışmaların bir uzantısı olan Kontrollü Güç, davranış dünyasını işlevselci/adaptasyoncu görüşlerin ışığında değerlendiriyor ve standart insan davranışı açıklamalarının yöntemini kullanmayı reddediyor. Çevresini kontrol etme yetisi sınırlı bir canlı olmaktan, dünyada büyük çevresel değişikliklere yol açan şimdiki davranış repertuarımıza doğru nesiller boyunca adım adım nasıl ilerlediğimizi, evrim mantığını kullanarak açıklıyor.
Bu şaşırtıcı ve kışkırtıcı kitap, evrim psikologlarına ve biyologlarına, antropologlara ve tüm bilim camiasına taze bakış açıları sunuyor.
Robert Aunger, London School of Hygiene and Tropical Medicine’ın Hijyen Merkezi’nde evrimsel halk sağlığı üzerine araştırmalarını sürdürüyor.
Valerie Curtis, London School of Hygiene and Tropical Medicine’da Çevre Sağlığı Grubu’nun direktörü.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Evlilik Terapisi ve Cinsel Terapiyi Bütünleştirmek
Gerald R. Weeks

Enneagram Kendini Bilme Sanatı
David N. Daniels, Virginia A. Price

Kuşatılmış Gençlik
Erdal Atabek

Pozitif Ruh Sağlığı
Cengiz Güleç

İçimizdeki Şifacı - Hipnozun Büyülü Dünyasında Yolculuk Atölye Çalışması Metinleri
Giuseppe De Benedittis

99 Sayfada Fobiler
Vedat Şar

Gaslighting
Deborah Vinall

Kullanışlı Yanılgılar
Bill Mesler, Shankar Vedantam

Psikanalizi Okumak
Peter L. Rudnytsky

Güzel Yaşamak
Mehmet Dinç

Takıntı Kuruntu Vesvese
Psikiyatr Ahmet Koyuncu

İlişkim Bitmeli Mi Bitmemeli Mi?
Karen Lin
Robert Aunger — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.





