İyimserlikten Daha İyisi
Yazar:Guillaume Paoli
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 189 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Felaketlerin kapıya dayandığı, kapitalizmin çarkları arasında ezildiğimiz günümüz dünyasında kötü haberlere kulaklarını tıkayan, eleştirel düşünceye sırtını dönen insanların sayısı günbegün artıyor. Mümkün dünyaların en iyisinde, hayatların en güzelini yaşayıp ideale vardığı izlenimini yaratmak ayrı bir çabaya, "iyimser olmak" ise bir göreve, hatta fanatizme dönüşmüş durumda.
Guillaume Paoli felsefe tarihinde bu beklentinin izini sürüp iyimserlik kavramının eskizini çıkarıyor. İyimserliğin mevcut güç dengelerine boyun eğmek anlamına geldiği zamanlardan kötümserliği benimseyenlerin, insanlıktan umudunu kesenlerin çağına, göklerden inen kurtarıcı rolüne soyunacak sözde yapay zekâya bel bağlayanların teknolojik iyimserliğe savrulduğu bugünlere uzanıyor bu kısa panorama. Paoli kaderine razı gelmekle her şeyin sorumluluğunu sırtlamak arasına sıkışmış gibi görünen insanın iyimserliğe yeğ başka seçeneği var mı diye sorguluyor, eleştirel düşüncenin başka bir dünya tasavvuru yaratmaktaki önemini vurguluyor.
YAZAR HAKKINDA: Guillaume Paoli 1959'da Fransa'da doğdu. Almanya'daki Glückliche Arbeitslose (Mutlu Mesut İşsiz) hareketinin kurucularından, manifestosunun da yazarlarındandır. Eloge de la démotivation (Motivasyon Düşüklüğüne Övgü, Lignes, 2008), Mao Siegt (Mao'nun Zaferi, Matthes & Seitz Berlin Verlag, 2013) ve Geist und Müll (Zihin ve Çöp, Matthes & Seitz Berlin Verlag, 2023) gibi kitaplar kaleme almıştır. Çalışmalarında tembellik teorisi, toplum tarihi, liberalizm eleştirisi, antropoloji, arıcılık, mimarlık ve tiyatro gibi çeşitli alanlara odaklanıyor. 1992'den beri Berlin'de yaşıyor.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Deleuze ve Guattari’nin Devlet Kuramı
Guillaume Sibertin-Blanc

Eğlencenin İyisi
Byung Chul Han

Gelecek Daha Güzel Günler mi Getirecek?
Alain de Botton, Malcolm Gladwell, Matt Ridley, Steven Pinker

Yanlış da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir
Hypatia

Leibniz: Mümkün Dünyaların En İyisi
Jean Paul Mongin

Ben Neden Varım? ve Çocuk Filozoflar İçin Daha Bir Sürü Soru
Richard David Precht

Bir Kutu Daha
Murathan Mungan

Daha İyisi Nasıl Yapılır?
Elon Musk

En En İyisi!
Beatrice Alemagna

Günün En İyisi
Rengin Kızıldoğu

Yaşının İyisi Ol
Şah Yaycı

Annelerin En İyisi
Stephanie Moss



