İnovasyon Odaklı Küresel Rekabetçilik Stratejisi: Girişimci Organizasyonlar, Takım Organizasyonları ve Yeni Yöneticilik Tarzları
Yazar:Ali Haluk Pınar
Stokta Yok
Bu kitapta 156 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
2020 yılına yaklaştığımız şu günlerde dünya ekonomisinin endüstri 4.0 rüzgarıyla farklı bir yöne doğru yol almaya başladığını görmekteyiz. Endüstri 4.0’ın yapay zeka, robotik teknolojiler, nesnelerin interneti, büyük veri gibi gelişmelerle dünyayı dönüştürmesinin yanında, Steve Jobs’un, Henry Ford’un geçen yüzyılda oluşturmuş olduğu etkiye benzer bir şekilde, bu yüzyılı şekillen-dirdiği bir dönemden geçmekteyiz. Bütün bu gelişmeler günümüz organizasyonlarının temel yeteneğinin inovasyon olmasını zorunlu kılmaktadır. İşletmeler organizasyon yapılarını ino-vasyon oluşturmaya yönelik olarak yeniden tasarlamalıdırlar. Küresel rekabet ortamlarında inovasyon oluşturmayı amaçlayan işletmelerin girişimci, takım yapılarına dayanan yaratıcı organizasyonlar oluşturmaları gerekmektedir.
Bununla birlikte girişimci, takım yapılarına dayanan organizasyonlarda inovasyon ve yaratıcılık oluşturma zorunluluğunun klasik yöneticilik anlayışıyla mümkün olamayacağını söyleyebiliriz. Günümüzde, çok daha yetenekli insan kaynağına olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak, çalışanların potansiyellerini açığa çıkarmak ve gelişimlerini sağlamak açısından ise koç ve mentor tarzı yöneticilik yaklaşımları ön plana çıkmaktadır.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Toplam Kalite Yönetimi
Orhan Küçük

Mali Tablolar Analizi
Ferruh Çömlekçi, Halim Sözbilir, Sabri Bektöre

Endüstri 4.0'ın Modern İşletmecilik Üzerine Etkileri
Ahmet Ferda Çakmak, Nermin Kişi

Çok Ürünlü Sezonluk Hazır Giyim Perakendeciliğinde Dinamik Fiyatlandırmayla Gelir Optimizasyonu
Ali Özdemir, Aysel Çetindere Filiz

Rekabet Gücü Stratejisi Olarak Kümeler ve Yığılma Ekonomileri
Necla Ayaş

Banka Muhasebesi
Hüseyin Selimler, Mehmet Hasan Eken

Kümelenme ve Üretim Maliyetlerine Etkisi
Ergin Temel

Yönetimde Düşünme Becerileri
R. Dilek Koçak

Dijital Devlet
Kolektif

Girişimcilik
Arzu Ülgen Aydınlık

Vergi Adaleti
Özgür Kızıltoprak

Sağlık Politikası Aracı Olarak Sigaranın Vergilendirilmesi: Türkiye Uygulamasının Analizi ve Değerlendirilmesi
Arzu Polat



