Hüzün Benim Ekmeğimdir
Yazar:Adil Gülvahaboğlu
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 160 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Şiir, insanlığın ruh iklimidir. Hayatın canlı renklerini orada buluruz. Yazı, kışı, baharı, güzü, hayatımızın tüm evrelerini şiirde buluruz. Dağlarımız, yaylamız, ovamız, dolumuz-yağmurumuz, güneşimiz, bulutumuz, karlı günlerimiz hep ondadır. Hayat, bir yerde şiir fırtınasıdır. Sabah-akşam sürer gider. Dinmek bilmez. Renkler dünyasıyla süsleniriz. Şiirsiz hayatın tadı-tuzu yoktur. Yeknesak bir hayat düzeni bıktırıcı ve kederlidir. Şiirde hüzün ve neşe bir aradadır. Düşüncelerimiz, aklın süzgecinden geçerek şiirleşir. Bizim için bir ruhsal besindir hüzün ve neşe!
Şiir için, kutsal kitaplar: "Aklın aklı, ruhun ruhudur. Her sanatın üstünde ve her sanattan yücedir", fikrinin altını çizer. Katılırız! Medeniyeti yaratan temel güç, şiir atılımlarıdır. İcabında sarayları, saltanatları yokeder! Şiir, insanın manevi evreninin anatomisidir. Çocukluğumuzu, gençliğimizi, aşklarımızı, geleceğimizi, geçmişimizi, acılarımızı, felaketimizi, sevincimizi, tasamızı, öfkemizi, barışımızı, dostluğumuzu onda buluruz. Şiir, hayat gücümüzdür. Hayat basamaklarımız onunla güzelleşir. Direnme gücümüzdür şiir!
Kur'an'a göre, "asrın anahtarları şairlerin dilindedir!" Şiir, hayatın kanatlarıdır. Onunla uçarız. Baudelaire haklı: "Sağlıklı bir insan, yirmi dört saat ekmeksiz durabilir ama, şiirsiz duramaz." Şiir, bize, bizden, dostlarımızdan daha yakındır. Şiir, ruh doktorumuzdur. Şiir yazanların, okuyanların hayatları daha renklidir. Coşkuludur. Şendir. Bu nedenle; tüm eğitim sistemlerine hangi basamakta olursa olsun, şiir dersleri konmalıdır. O zaman demokrasi de hem yücelir hem de renklenir! Selâm şair dostlarıma, şiir okuyanlara yüzbin selâm! Âdil Gülvahaboğlu
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Hüzün Yağmuru
Cumhur Turan

Benim Olana Dek Hüzün
Saim Oğuz Coşkun

Hüzün
Rukiye Gül Bakırhan

Hüzün
Nisa Ece Aydın

Hüzün
Önder Uslu

Güzel Hüzün
Lüsan Bıçakçı

Hüzün Akşamları
Mahmut Karaer

Hüzün Entarisi
Şahan Çoker

Hüzün Yağmurları
Duran Savaş

Hüzün Damlacıkları
Ahmet Kırca

Eylül’de Hüzün
Cumali Kahraman

Pastoral Hüzün
Muzaffer Demir
Adil Gülvahaboğlu — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.








