İçeriğe atla

Esaretten Kurtuluşa (Köy Anıları)

Esaretten Kurtuluşa (Köy Anıları) – Mehmet Seçkin – Payda Yayıncılık kitap kapağı
Esaretten Kurtuluşa (Köy Anıları) – Mehmet Seçkin – Payda Yayıncılık kitap kapağı
%20 İNDİRİM • %20 İNDİRİM • %20 İNDİRİM • %20 İNDİRİM •

Payda Yayıncılık

Yazar:Mehmet Seçkin

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

320.00₺400.00₺%20 İndirim
Barkod:9786259302461
ISBN:9786259302461
Sayfa Sayısı:80 Sayfa
Ürün Ebatı:13.5x21 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2026
0 görüntülenme

Bu kitapta 320 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Mehmet Seçkin kimdir?
Mehmet Seçkin, Şavşat'ın Ilıca köyünde 1947 yılında dünyaya gelmiştir. İlkokulu aynı köyde, ortaokulu Şavşat'ta, öğretmen okulunu Artvin Öğretmen Okulu'nda okuyup 1968 yılında öğretmen olmuştur. Öğretmenken ön lisans eğitimini de almıştır.
Öğretmen Okulu'nun son sınıfında Borçka'nın bir köyünde sekiz kişi ile stajyerlik yaparken stajyerlik ile ilgili ilk şiirini yazmış, arkadaşlarınca beğenilmiş olduğundan şiir yazma hevesi artmıştır.
Mehmet Seçkin ilk öğretmenliğini Bursa'nın İnegöl ilçesinin Hamitabat Köyü'nde yapmıştır. Köye vardığında okulun olmadığını görmüş, eski bir evde eğitim vermeye çalışmıştır. Okulun yapılması için çaba sarfederek okulun yapılması kararını aldırmıştır.
Ertesi yıl askere gitme kararını aldırarak, 3 aylık askeriye eğitimini Sivas Temeltepe'de yapmıştır. Eğitimden sonra er öğretmen olarak Muş ili Bulanık ilçesinin bir köyünde iki yıl çalışmıştır.
Köy okulunda yetmiş erkek öğrenci olduğu halde kız öğrenciler hiç yokmuş. Mehmet Seçkin kendi çabalarıyla jandarmadan da destek alarak 25 kız öğrenciyi okula kaydederek okumalarını sağlamıştır. Sonunda köylüler de memnuniyetlerini bildirmişlerdir.
Üçüncü görev yeri Bursa'nın Alaçam Köyü'dür. Bu köyde 5 yıl çalıştıktan sonra İnegöl şehir merkezindeki okula atanmıştır. 25 yıl sonunda, 1994 yılında emekli olmuştur.
Üç kızı bir oğlu olan Mehmet Seçkin'in sekiz torunu vardır. Torunlarının hepsi yüksek okulu bitirerek iş sahibi olmuştur.
Emeklilikten sonra Mehmet Seçkin zaman zaman şiir ve anılarını yazarak kitap haline getirmeye çalışmaktadır.