4 Kıta 42 Ülke Hindistan (5)
Yazar:Ali Arslan
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 1.143 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Bu kitap serisinde Prof. Dr. Ali Arslan'ın 4 kıta 42 ülkede yapmış olduğu geziler ve bu gezilerde yapmış olduğu sosyolojik gözlem ve yorumları anlatılmaktadır. İlk 15 kitapta, 2018'de 2 ayda peşpeşe gerçekleştirilen Suudi Arabistan, Azerbaycan, İran, Pakistan, Hindistan, Japonya, Malezya, Singapur, Endonezya, İspanya, Fas, Cezayir, Tunus, Bosna-Hersek ve Katar gezileri anlatılmaktadır. Sonraki kitaplarda ise daha önceden çeşitli vesilelerle gitmiş olduğu Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Polonya, Belçika, Avusturya, Çekya, Bulgaristan ve Yunanistan vd. ülkelerdeki gözlem ve yorumlar ele alınmıştır. Dünyaca ünlü seyyah İbn-i Batuta'nın ülkesi Fas'a gittiğinde kendisine bir espri ile "Sen Günümüzün İbn-i Batuta'sısın" denilince, buradan ilham alınarak geniş bir coğrafi alandaki gezi ve gözlemlerin gerçekleştirildiği bu çalışma, ünlü seyyah İbn-i Butata ve yine aynı şekilde dünyaca ünlü ve Türk okuyucusunun da yakından tanıdığı ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin hatıraları ile bütünleştirilmiştir. Bilimsel bir üslup ve sosyolojik bakış açısı ile yazılan bu kitap serisinde 42 ülkede elde edilen birikimleri ve yorumları inceleme imkanı bulacaksınız.
Hindistan, serinin beşinci kitabıdır. Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip olan, 400'ü geçen dil ve lehçesi yanında, baskın din Hinduizm olsa da, Endonezya ve Pakistan'dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahip bulunan Hindistan, birçok çeşitliliği olan bir ülke. Amritsar, Delhi, Yeni Delhi, Lucknow ve Agra şehirlerini, Sihizm, İslam, Hinduizm ve Bahailik merkezleri olmak üzere 4 din ve inanç merkezini ve birkaç üniversiteyi ziyaret etmiş bulunan Prof. Dr. Ali Arslan, gerek nüfus, arazi büyüklüğü ve gerekse Moğol, Türk, İngiliz ve Hintli gibi farklı ırk hakimiyetlerinin yaşandığı ve bu dönemlerin etkilerinin görüldüğü bu ülkede yaşadıklarını ve sosyolojik gözlemlerini bilimsel fakat akıcı bir üslupla anlatıyor. Günlük Hayat Sosyolojisi bağlamında akademik bilgilerle başlayan eser, dünyanın en seçkin mimari anıtlarından Agra şehrindeki, UNESCO Dünya Mirası Tac Mahal gibi güzellikler ve çelişkilerle anlatılıyor. Hindistanı önemli ölçüde tanımak için okunması gereken bir kitap. Kitabı serideki diğer ülkeler takip etmektedir.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Ali Çağlar, Anıl Varel, Cüneyt Birkök, Durmuş Ali Arslan, Lütfi Üredi, Mahmut Özer, Meral Salman Yıkmış, Şeref Uluocak, Yaşar Erjem, Yunus Yoldaş

Üç Kıta Otuz Üç Ülke
Ahmet Kazım Ürün

Anılarımda 5 Ülke
Duran Aydoğmuş

Türkiye'de Sosyal Belediyecilik Uygulamaları - Bornova Belediyesi Örneği
Ayşe Nur Balcılar

Korku Kitabı
Emine Gürsoy Naskalı

Yaşlanma Sosyolojisi
Kolektif

Mafya Nedir?
Gaetano Mosca

Boş Sayfa
Steven Pinker

Türk Sosyolojisinin Günümüz Yönelimleri
Orhan Türkdoğan

Temsil Mekanın Çözümlenmesi
Haldun Ilkdoğan

Geçmişten Günümüze Toplumsal Hafıza
Ayşe Oğuzhan Börekçi, Filiz Erdemir Göze, Gülcan Işık, Ülkü Ayşe

Vatandaşlar Ayaklanıyor
David Hoffman
Ali Arslan — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.

Darülfünun’dan Üniversiteye
Ali Arslan

4 Kıta 42 Ülke Pakistan (4)
Ali Arslan

4 Kıta 42 Ülke Pakistan (4)
Ali Arslan

Serçe
Ali Arslan

Kadim Ermeni Papalığı Eçmiyazin Kilisesi’nde Stratejik Savaşlar
Ali Arslan

İstanbul’dan Çıkış
Ali Arslan

Filistin’in İsrailleştirilmesi ve İsrail’in 2097 Stratejisi
Ali Arslan

Tarihi ve Stratejik Boyutlarıyla Ermeni Meselesi
Ali Arslan

Osmanlı Yönetiminin Bilgisi Dahilinde Yahudilerin Filistin’e Sakince İskanı
Ali Arslan

Efendi ve Uşak
Ali Arslan

Türkiye’nin İlk ve Tek Kız Üniversitesi İnas Darülfünunu (1914- 1919)
Ali Arslan

Efendi Uşak
Ali Arslan



