Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git
Yeni Psikedelik Bilimi Bilinçlilik, Ölme, Bağımlılık, Depresyon ve Aşkınlık Hakkında Bize Ne Öğretir

Zihninizi Nasıl Değiştirirsiniz?

Salon Yayınları
0 Yorum

Barkod
9786057879578
ISBN
978-605-787-957-8
Sayfa Sayısı
496 Sayfa
Ürün Ebatı
14 x 21 (cm)
Dil
,
Cilt Durumu
Ciltsiz
Baskı Sayısı
1
Basım Yılı
1.2020
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar

Favorilere Ekle
Paylaş

%28
indirim
299,00
215,28
Kazanılan Puan: 645 NP 53,82₺'den başlayan taksit avantajı
Sepet tutarı 500₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar

Psikedelik ilaçlar etrafında gerçekleşen medikal ve bilimsel devrime muhteşem ve cesurca bir araştırma ve yazarın kendi yaşam-değiştiren psikedelik deneyimlerinin etkileyici bir öyküsü  Michael Pollan, LSD ve (büyülü mantarlardaki aktif bileşen) psilosibin maddesinin depresyon, bağımlılık ve anksiyete gibi tedavisi zor olan durumlardan muzdarip insanlara rahatlama sağlamakta kullanılmasını araştırmaya giriştiği zaman, hiç kuşkusuz kendi en kişisel kitabını yazma niyetinde değildi. Ancak bu dikkat çekici maddelerin yalnızca zihinsel hastalıkları değil, ayrıca gündelik hayatın zorluklarıyla boğuşan sağlıklı insanların yaşantılarını geliştirdiğini saptamasının üzerine üçüncü şahsın yanı sıra birinci şahıs olarak zihninin doğasını keşfetmeye karar verdi. Böylece hem en son beyin bilimi araştırmalarını hem de başarılı psikedelik madde terapistleri yeraltı topluluğunu derinlemesine inceleyerek bilincin çeşitli durumlarına tek başına bir yolculuğa çıktı. Pollan 1960'lı yıllardan itibaren az sayıdaki psikedelik madde öncüsünün araştırmalarının o dönemde gelecek vadeden araştırma alanına karşı güçlü bir geri tepmeyi harekete geçirmesinden beri bu gizemli ilaçlar hakkındaki hakikatleri onların etrafında dönüp dolaşan hurafelerden ayırmak için tarihsel kayıtları incelemiştir. Bilim, anı, gezi yazısı, tarih ve tıp alanlarının bir yegâne ve zarif karışımı olan Zihninizi Nasıl Değiştirirsiniz kitabı bir katılımcı gazetecilik zaferidir. Kitap, göz kamaştırıcı ve yüce duygulara ulaştırıcı dönüşlerle, zihni, benliği ve dünyadaki konumumuzu anlamamızda heyecan verici ve beklenmedik bir yeni sınıra sürükleyici açıklamadır. Pollan'ın "zihinsel yolculuk" girişiminin gerçek konusu yalnızca psikedelik ilaçlar değil, aynı zamanda insan bilincinin ebedi bulmacasıdır. O, hem ızdırap hem de neşe şeklinde bize sunulan bir dünyada tam olarak mevcut olma ve kendi yaşantılarımızda anlam bulma konusunda elimizden gelenin en iyisini nasıl yapabileceğimiz hakkındadır.

Mayıs 2018 Bir Amazon En İyi Kitabı: Beslenme alışkanlıklarının kültürel açıdan dönüştürücü olduğunu anlattı Etobur - Otobur İkilemi ve daha yakın tarihli Gıda Kuralları kitaplarının yazarı Michael Pollan burada psilosibin ve başka psikedelik maddelerin spritüel ve duygusal türden dönüşümler sağladığını belirtiyor. Pollan, psikoaktif bileşenlerin tarihine ve kullanımına baktığı Zihninizi Nasıl Değiştirirsiniz kitabında gençliğinde bu tür maddelerden kaçındığını fakat hayatının daha ileri yaşlarında "daha açık hale gelme" fırsatı yakaladığını söylüyor. Ve ardından coşkulu bir kullanıcının ifade ettiği gibi "Tanrı'nın yüzüne dokunma" şeklinde spritüel bir tezahür deneyimlediğini belirtiyor. Pollan'ın doğal kuşkuculuğu ve alaycı mizahı bu sanrı gördüren, gezinmeye çıkaran esinleri ayrıntılı şekilde aktarmasını sağlamıştır. Nihai olarak, bu türden deneyimler, örneğin evrenin kökenine veya ölümden sonra bizi nelerin beklediğine dair düşüncelerin yanı sıra depresyon, bağımlılık ve akut hastalıklardan muzdarip olanlara umut niteliği taşımaktadır. "Sağlıklı insanların daha iyi olması" için büyülü mantarlar daha geniş ölçekte kullanılabilir mi? Pollan'ın kitabının okuyucuları kişisel ve gazetecilik araştırmasının bu merak uyandırıcı, aydınlatıcı ve ikna edici bileşimi ile psikedelik maddelerin kendi zihinlerini değiştirme konusunda sorumlu olabileceğine dair düşünceler edinmiştir.

"Pollan'ın derinlemesine araştırması psikedelik maddelerin Woodstock nesli hakkında bir tür şaka olduğunu düşünenleri aydınlatacak ve inatçı biçimde sıklıkla dar görüşlü olanlar için potansiyel bir panzehir olarak işlev görecektir." 

—Boston Globe

"Pollan gözlerinizi açarak ve ikna ederek . . . kitabın sayfalarını çevirmeye devam etmenizi sağlıyor." 

—New York Times

"Pollan, psikedelik ilaçların potansiyel iyileştirme niteliklerindeki yeni bilimsel ilginin ortasında, onların tarihini yüzeye çıkarıyor ve (gözetim altında) kendisi de deniyor. O, bağımlılıkların ve depresyonun tedavi edilmesinde ümit vaat edici olmasından etkilenmiştir. Siz de etkileneceksiniz."

—People

"Sersemletici."

—Andrew Sullivan, New York Magazine

"Sürükleyici ve sıklıkla heyecan verici . . . En iyi bilim yazarları arasında olan Pollan materyalist açıklamaya saplanmanın terk edilmesi gerekli olduğu zaman bunu hakkıyla yapmaktadır. Kitabın önemli mesajlarından biri ölüyor olma veya ciddi şekilde hasta olma durumunda psikedelik maddelerin tedavisel faydalarının mistik deneyimlerden ayrılamaz olmasıdır." 

—The Guardian

"Psikedelik madde deneyimlerinin potansiyel değeri için zorlayıcı bir vaka sunmaktadır." 

—Pittsburgh Post Gazette

"Gazeteci Michael Pollan Arzunun Botaniği (2001) kitabında ekmiş olduğu psikoaktif bitkilerin hasadını topluyor. Bu gözü pek, merak uyandırıcı çalışmada daha derine inmiştir. Hatta Pollan kendi kar küresini sarsmış ve yüz yıldan daha uzun zaman önce bilincin daha vahşi kıyılarında dolaşmış olan psikiyatr William James'in izinden giderek kimyasal açıdan kendi deneyimini yaşamıştır."

 —Nature, International Journal of Science

"Açığa çıkarıcı . . . son derece büyüleyici . . . Pollan konusuna bir bilim yazarı ve bir kuşkucu gibi yaklaşarak katı bir eleştirel düşünme ve açık fikirli merak sergiliyor." 

—Maria Popova, Brainpickings

"Pollan 2013'te yayınladığı Cooked kitabıyla gıda hakkında muhteşem derecede araştırmacı ve etkili bir yapıt sunmuştu. Şimdi ise çok farklı bir konuda tekrar karşımıza çıkarak psikedelik maddeler ve bilinç ve beyin hakkında ortaya koyduklarını anlatıyor. Pollan'ın karmaşık bir şekilde bilgilendirici ve cezbedici sorgulaması yankı uyandıran röportaj ve anılarla kayda değer bir tarih meydana getirmektedir."

—Booklist (yıldızlı değerlendirme)

"Dikkate değer, ufuk açıcı ve akıllara durgunluk veren bir gezinti." 

—Kirkus (yıldızlı değerlendirme)

"Michael Pollan ustalıkla bizi psikedelik ilaçların tepelerine, çukurlarına ve bir kez daha tepelerine çıkarıp indiriyor. Zihninizi Nasıl Değiştirirsiniz çoğumuzun bildiğinden daha uzun ve daha tuhaf olan bir tarih sunuyor."

—Daniel Goleman

"Michael Pollan psikedelik maddelerin tarihi, bilimi ve etkileri üzerine çok miktarda bilgiyi burada bir araya getiriyor. LSD, psilosibin ve karakurbağası zehiri ile yapılan yakın tarihli deneyimlerde onun içtenliğini gördüm. Yazar bunlarda materyalist görüşlerini yumuşatmış ve kendisini daha yüce bilinçlilik olasılıklarına açmıştır. O, gerçekten de kendi zihnini değiştirmiştir." 

—Andrew Weil

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin215,28 ₺215,28 ₺
2 Taksit107,64 ₺215,28 ₺
3 Taksit71,76 ₺215,28 ₺
4 Taksit53,82 ₺215,28 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin215,28 ₺215,28 ₺
2 Taksit107,64 ₺215,28 ₺
3 Taksit71,76 ₺215,28 ₺
4 Taksit53,82 ₺215,28 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin215,28 ₺215,28 ₺
2 Taksit107,64 ₺215,28 ₺
3 Taksit71,76 ₺215,28 ₺
4 Taksit53,82 ₺215,28 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin215,28 ₺215,28 ₺
2 Taksit107,64 ₺215,28 ₺
3 Taksit71,76 ₺215,28 ₺
4 Taksit53,82 ₺215,28 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin215,28 ₺215,28 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin215,28 ₺215,28 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2022 Copyright ©nobelkitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card
Mesajınızı Bırakın

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır

x
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler konumlandırmaktayız.
Çerez Politikamız